Nederlandse gastronomen smullen tijdens week van Turkse gerechten

De internationale ‘Week van de Turkse Keuken’ tussen 21 en 27 mei is ook in Nederland smaakvol ervaren. In Amsterdam kregen Nederlandse gastronomen en bloggers de kans traditionele Turkse gerechten te proeven.

Het was de Nederlandse chef-kok Wilco van Herpen die zijn gasten bij het eetmoment vergezelde. Zij maakten kennis met Turkse lekkernijen als sarma, imambayıldı, hünkarbeğendi, baklava, kazandibi en diverse andere hapjes uit Turkije.

De gasten keken met belangstelling naar de presentatie van chef-kok Wilco, een bekend figuur van televisieprogramma’s in Turkije. Van Herpen deelde ook zijn kennis en ervaring van zijn jarenlange verblijf in Turkije.

Ook was gekozen voor een exclusieve locatie aan het Museumplein, waar belangrijke symbolen van de stad zoals het Rijksmuseum en het Vincent van Gogh Museum zijn gevestigd.

Tijdens het evenement werd ook het prestigieuze receptenboek genaamd “De Turkse keuken en diens honderdjarige recepten”, opgesteld door het Turkse presidentschap en het ministerie van Cultuur en Toerisme, geïntroduceerd.

Voor meer informatie over de Turkse Cuisine Week wordt verwezen naar de officiële webpagina: (KLIK)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC – Foto: AA | Gepubliceerd: 04-06-2022

Author: Ak Ajans